Nar Ekşisi Nerelerde Kullanılır?

Nardan elde edilen nar ekşisi, nar suyunun kaynatılarak konsantre hale getirilmesiyle elde edilen ekşi- tatlı bir aromaya sahip, doğal bir sostur.

 

Doğal nar ekşisi yüzde 100 nar suyundan oluşur ve muadillerine göre fiyatı daha pahalıdır. 5 kilogram nardan ortalama 250 ml nar ekşisi elde edilir. Market raflarında ''nar ekşili sos'' olarak daha uygun fiyatlara satılan ürünler, doğal soslarla kıyaslandığında düşük oranda nar suyu konsantresi ve çeşitli kimyasallar içerir. Dolayısıyla lezzetleri, doğal nar ekşisine göre daha farklıdır. Gerçek nar ekşisini, içerik etkiketini okuyarak kolayca ayırt edebilirsiniz.

Nar ekşisi en yaygın olarak salata sosu şeklinde tüketilir. En basit salata soslarını bile lezzetli hale getiren nar ekşisini, sadece zeytinyağıyla beraber kullanabileceğiniz gibi farklı baharatlar ve aromatik otlarla karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Dolmalarda ve iç harçlara ekşilik vermek için de nar ekşisini kullanabilirsiniz. Özelikle kuru patlıcan, biber gibi malzemelerden hazırlanan dolmalara çok yakışan nar ekşisini, harç malzemelerinin içerisinde ya da pişirme suyuna ilave ederek kullanabilirsiniz.

Nar ekşisinin kullanım alanı salata ve dolma harçlarıyla sınırlı değil. Beyaz ve kırmızı et sotelerinde, marine karışımlarında, ekşi ve tatlı aroma elde etmek için nar ekşisini deneyebilirsiniz.

Nerelerde kullanılır?

- Tüm yeşil salatalarda,
- Akdeniz salatalarında
- Kısır ve bulgur salatalarında
- Patates salatalarında
 -Ezme salalatalarda
- Kuru patlıcan, biber dolmalarında ve diğer dolma harçlarında
- Et sotelerde.

Whatsapp ile ulaşın