Nar Ekşisi Nasıl Yapılır?

Evet yanlış duymadınız evinizde nar ekşisi nasıl yapılır? Bunun tarifini vereceğiz. Yapılışı çok meşakkatli değildir. Ben içerisine her hangi bir katkı maddesi katmadan evde doğal olarak yapmayı tercih ederim.

 

Mevsiminde yapmaya özen gösterirseniz daha olmuş ve lezzetli narlar bulabilirsiniz. Bunlardan yapacağınız nar ekşisi ni dolapta saklayabilirsiniz. Güllaç, Salata, Çiğ köfte gibi yiyeceklerde çok rahatlıkla kullanabilir, tamamı doğal bir sos yapmış olursunuz.

Malzemeleri:
Kafi miktarda nar

Yapılışı:
Narların taneleri beyaz zarlarından iyice ayıklanır. Çekirdekleri ezilmeyecek şekilde suyu çıkana kadar hafifçe dövülür, ezilir. Suyu bez bir tülbent yahut ince bir süzgüden süzülür.

Nar suyu çelik bir tencerede orta ateşte kaynatılmaya başlanır. Ara ara karıştırılır. Bir süre sonra şerbet kıvamına geldiği görülür. Soğuk mutfak tezgahına damlatıldığında eğer akmıyor, top şeklinde kalıyorsa olmuş demektir. Genişçe bir cam tepsiye dökülür. Üzerine temiz beyaz bir tülbent örtülür. Üç gün kadar güneşte dinlendirilir. Cam şişelere konarak dilendiği zaman kullanılmak üzere saklanır.

Whatsapp ile ulaşın